Olin eilen aamupäivällä elämäni ensimmäisen kerran opettelemassa tilkkutöiden alkeita. Ensin ajattelin, että kyllähän kuka hyvänsä koneella ommellut osaa huristella kankaanpaloja yhteen, mutta ei se nyt ihan niin ollut. Erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä tilkkutöitä on ihan hurjasti ja jälki on upeaa, kun vain osaa. Ensimmäisellä kerralla tutustuimme tarvittavin välineisiin (puuttuvat, täytyy tehdä hankintoja) ja alkeisiin. Sen jälkeen leikkasin ja tein ensimmäisen harjoitustyöni. Tämän tekniikan nimi on hirsimökki. Palasta voisi värkätä vaikka patalapun. Ei mikään mestariteos, mutta alku kuitenkin.

Kivaa oli ja harjoitukset jatkuvat ensi viikolla. Seuraavaksi täytyy perustaa ompelupaja kotiin. Pöytälevy on jo olemassa, mutta se pitää hioa ja lakata ja jalatkin siihen tarvitaan. Ompelukoneen puhdistin ja öljysin alkuviikosta, mutta en ole vielä laittanut töpseliä seinään ja kokeillut toimiiko. Vehje on ollut säilytyslaukussaan muutosta alkaen eli reilusti yli vuoden.

1881681.jpg

Yesterday morning I went for the first time in my life to learn the basics of quilting. I thought first that anyone who had done any sawing with a machine can put pieces of fabric together but actually it isn't like that at all. There are so many different ways and techniques to make quiltwork and they look fabulous when you know what and how to do it. At first we took a look at all the necessary equipment (which I need to buy) and were introduced to the basic work methods. After that I cut and made my first quilt. This technique is called "log cabin". It could become a potholder, for example. Not a master piece but a start anyway.

It was fun and we continue next week. Next I need to set up a place for my sawing machine. I already have a table top but I need to sand and varnish it first and it also needs legs. I cleaned and oiled my sawing machine in the beginning of the week but I haven't tried yet if it works. The machine has been in it's storage box since we moved, well over a year.