Toiseksi viimeinen taitohaaste valmistui ja on jo mennyt perille vastaanottajalleen Liskonaiselle. Liskonaisen huusholliin kuuluu kissoja ja koiria, joten oli selvä, että jotain jompaan kumpaan aiheeseen liittyvää haluan tehdä. Mieluinen malli löytyi lopulta De fil en aiguille -lehdestä - mitäpä niistä ei löytyisi, mielestäni ehdottomasti paras ristipistolehti ja harmittaa vietävästi, että se lopetettiin!

Lisäbonuksena löysin liskoaiheisen kankaan ja kun ruskean sävy oli kankaassa suunnilleen sama kuin kissassa, niin valinta oli selvä. Ja nyt on pakko tunnustaa, että en itse edes huomannut noita tummempia liskoja kankaassa... Niitähän vilisee siinä valtavasti!

My penultimate craft challenge is finished and also received by Liskonainen ("Lizard Lady", only in Finnish). She has cats and dogs so it was clear that I wanted to make something related to either of them. I found this design in a "De fin en aiguille" magazine - you can find anything in them and in my opinion it is the best x-stitch magazine, it annoys me so much that it has been discontinued!

As a bonus I found this lizard fabric and as the brown in the fabric matches that in the cat the choice was easy. I must confess that I did not see those dard lizards at all... The fabric is full of them!

 

Lähikuva kissasta. Jos olisin lukenut ohjeet ennen työhön ryhtymistä, niin olisi selvinnyt, että nuo puolikkaat ristipistot olisi pitänyt tehdä vain yhdellä säikeellä, jolloin kisusta olisi tullut selvemmin kaksivärinen. Mutta jännästi vain yhdellä värillä ja kahdella erilaisella pistolla tuli näin eläväinen lopputulos.

A closeup of the cat. If I had read the instructions before I started stitching I would have known to make the half stitches with one strand of floss and the cat would have been more clearly two-coloured. But still it is quite interesting how only one colour and two different stitches make such a living result.