Tänä syksynä pojalle tuli koulussa aakkosten opetteleminen eteen ja siihen hommaan oli tarpeen keksiä joku kiva konsti. Laatikon kätköistä löytyi apua ristipistojen muodossa: jokunen vuosi sitten Violariumista tilaamani Le Bonheur des Dames'n koirakirjaimet, ja niin ryhdyin toimeen syyskuun puolessa välissä. Reilut pari kuukautta hommaan meni, koirat kun pistellään yhden yli, ja aakkoslankakin loppui kesken kaiken. Kankaana oli iki-ihana floba ja se oli ihan paras tähän työhön, vaikkakin vaaleiden sävyjen pisteleminen vaalealle kankaalle ei oikein onnistunut sähkövalossa - onneksi Italiassa paistaa aurinko päivisin lähes koko talven sadepäiviä lukuunottamatta - eikä niitä tänä syksynä ollut kovin monta!

Aakkoset tein kahdella säikeellä kahden yli ja se kulutti lankaa enemmän kuin olisi pitänyt. Onneksi malli oli tehty DMC:n langoilla ja sain helposti tilattua lisää oikeaa väriä (kiitos Lennu!). Koirat olisi pitänyt tehdä kahdella säikeellä "petit pointina" (puolikas ristipisto), mutta kun kokeilin sitä A-kirjaimen kyljessä oleviin palloihin, en pitänyt jäljestä ja vaihdoin yhdelle säikeelle ja perinteisiin ristipistoihin. Työ oli melkoisen isotöinen, mutta lopputulos sen arvoinen ja pääasia on, että lapsi tykkäsi kovasti!

Valmis työ roikkumassa pyykkinarulla. Nyt tähän pitäisi kehittää jostain kehykset ja saada pojan huoneen seinälle.
a%20007-normal.jpg

Nämä A-kirjaimen jalan vieressä olevat pallot tein puolikkailla ristipistiolla, mutta niiden jälkeen vaihdoin ristipistoihin. Koirien sovitus kirjainten kylkeen oli joissakin kohdin tehty hieman huolimattomasti kuten tässäkin näkyy, ylemmän koiran häntä on osittain i-kirjaimen päällä ja dalmatialaisen kuono ja etutassu aika tiukasti kirjainten sisällä.
a%20008-normal.jpg

Mäyräkoira oli vekkulisti laitettu puikkelehtimaan w-kirjaimeen. Mäyriksen takaosasta en ollut ihan varma mikä noista kolmesta on jalat ja mikä häntä, vai nostaako se jalkaansa...

a%20009-normal.jpg

Koirat eivät olleet missään oikeassa mittakaavassa koon mukaan, mutta eipä se haitannut. Täällä työn lopussa osasin jo ottaa huomioon koirien sijoittamisen kirjainten joukkoon ja välillä tein ensin aakkosen alkuosan, sitten koiran ja sen jälkeen loput kirjaimesta.
a%20011-normal.jpg

Huivikaulainen koira ja kaveri. Skottiterriereillä oli mallissa talutushihnat takana olevaan kirjaimeen, mutta jätin ne pois.
a%20012-normal.jpg

 

Näillä kaveruksilla on eri väriset pannat.
a%20013-normal.jpg

Q-kirjaimen takaa pilkistää pieni koiranpentu pallonsa kanssa. Sitä tehdessäni mietin mihin kummaan sen takajalat ovat jääneet?
a%20014-normal.jpg